Ataraxia Massage

Over Ataraxia

Ataraxia is in 2018 opgericht door Monique de Haan, vanuit een diep verlangen om mensen weer in contact te brengen met de wijsheid in zichzelf. Op een directe en effectieve, warme en accepterende manier. Ontspanning is de sleutel. Massage en coaching vormen het aanbod.

Ataraxia biedt je geen uitgebreide psychologische verklaringen of eindeloze series van coachgesprekken. Ataraxia doet wel een appèl op je eigen verantwoordelijkheid en jouw eigen wijsheid, die al in je zit.

Ataraxia verbindt Oost met West: de Oosterse wijsheid van de Traditionele Chinese Geneeskunde, met zijn energetische en holistische visie op de mens en de wereld, en de Westerse wijsheid van de Griekse filosoof Epicurus, die de term ‘ataraxia’ bedacht. Epicurus hield zijn volgelingen voor vooral te genieten van het leven. Het ‘ataraxia’ van Epicurus is een toestand van gemoedsrust en een blijvend gevoel van welbehagen. Innerlijke balans, en dat is waar het in het Oosten ook om draait.

Ataraxia is een praktijk voor balans in lijf en leven. Door massage en/of coaching geven we de steun die je nodig hebt om zelf weer de energie en het zinvolle perspectief te vinden om door te kunnen gaan.

Over Ataraxia, Ataraxia Massage

Over Monique

Monique de Haan (1966) is oprichter en eigenaar van Ataraxia en moeder van zoon Max (2000).

“Vanaf 1990 tot en met 2018 werkte ik als HR-professional, coach en trainer in vele bedrijven, sectoren en landen. Vanaf 2004 deed ik dat als zelfstandig ondernemer. In 2014 begon ik met het geven van ontspanningsmassages. In 2015 sloot ik de 4-jarige opleiding ‘Zingeving’ aan de Academie voor Geesteswetenschappen af.

Ik ben geboren in Rotterdam, en exponent van de ‘niet praten maar poetsen’-aanpak: ik ben van huis uit vooral rationeel gestimuleerd. Maar als kind al was ik gefascineerd door alles wat niet zichtbaar is, wat niet te rationaliseren is, maar wel voelbaar invloed heeft op mensen en situaties. Energie dus. De ratio-kracht en de energie-gevoeligheid kan ik inmiddels goed combineren, op zo’n manier dat deze kwaliteiten elkaar versterken.

Zowel in werk als privé ben ik vaak opnieuw begonnen. Dat kost veel, maar levert ook veel op. Vooral de vaardigheid van keuzes maken en uitvoeren, en het inzicht in wat er écht voor mij toe doet, wat mijn leven zin geeft. Zo ontvouwde zich langzamerhand mijn individuatie-proces, en begon ik mij een ‘gebalanceerd’ mens te voelen. Ik leerde de toestand van ‘ataraxia’ zoals Epicurus het bedoelde, steeds beter te benaderen… steeds beter, want zijn we ooit klaar met onszelf ontwikkelen? Ik denkt het niet. Ontwikkelen en Groeien is een centrale waarde voor mij net zoals Verbinding Maken, Echt Zijn en Je Blijven Verwonderen.

In 2018 ben ik gestart in een geheel nieuw werkveld: de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ik studeer met veel enthousiasme Acupunctuur, Voedingsleer en TuiNa (Chinese Massagetherapie). Zo kan ik mijn coach-deskundigheid op zingevingsvraagstukken combineren met het energetisch-therapeutisch balanceren van het menselijk lichaam. Het brengt mij enorm veel voldoening om mn cliënten zo relaxt en verkwikt te zien na de behandeling.

Ik woon in Nijmegen en besteed, naast mijn werk en studie, mijn tijd graag aan diverse meditatieve dansvormen (op blote voeten), muziek, lezen, wandelen, reizen en bewustzijnsontwikkeling.

Over Ataraxia, Ataraxia Massage

Over Ted

Ted A. Poot (1954) is een ervaren coach en counselor met een brede ervaring in het bedrijfsleven en de publieke sector. 
“Als coach heb ik ervaren dat lichaam, geest en omgeving een drie-eenheid vormen. Daarbinnen zoek ik met de coachee naar de energie die een werkelijke verandering mogelijk maakt. In mijn aanpak zijn intuïtieve analyse en empathie leidend, samen met mijn stevige en actuele kennis van methodiek en gedragsverandering. In mijn vrije tijd ben ik een enthousiast zeiler waarbij ik geniet van de onverwachte invloed van wind en water op mijn eigen koers.”